Novosti
Novi voditelj oddaje Planet 18
April 2, 2024
Informativna oddaja Planet 18 bo imela od sobote naprej novega voditelja. Katarini Braniselj in Miranu Tišiču se bo pridružil Luka Svetina.
Večerja za 5
Večerja za 5 se bo v prvem tednu potepala po Gorenjski
March 5, 2024
V ponedeljek, 4. marca, ob 20. uri si boste na Planetu lahko pogledali prvo epizodo nove sezone oddaje Večerja za 5. V prvem tednu našega kulinaričnega potepanja bomo obiskali Gorenjsko, že zdaj pa vam predstavljamo udeležence oddaje, ki nas bodo kot prvi v novi sezoni povabili v svoje domove in pokazali svoje kulinarične spretnosti ter nas poskusili navdušiti s svojo gostoljubnostjo.
Večerja za 5
Druga sezona Večerje za 5 prinaša novost, ki vam bo težko šla iz glave
March 1, 2024
Že v ponedeljek, 4. marca, se z novo sezono na Planet vrača kulinarična pustolovščina Večerja za 5. Že zdaj vam lahko razkrijemo, da se bomo v prvem tednu potepali po Gorenjski in da nova sezona prinaša novost.
Planet 18
Hrana in pijača dražji tudi do 50 odstotkov #video
January 17, 2024
Za 33 odstotkov dražje svinjsko meso, 12 odstotkov goveje. Do 50 odstotkov so se podražili ključni artikli, ki jih v gospodinjstvu kupujemo dnevno. Ali se bodo cene mesa še naprej dvigale? Kako lahko dvige cen omejimo potrošniki? To so se spraševali v informativni oddaji Planet 18.
Planet 18
Vsak peti zaposleni pod vplivom drog? #video
January 17, 2024
Po zadnjih raziskavah Detektivsko varnostne agencije naj bi bil vsak peti zaposleni na delu pod vplivom prepovedanih drog in/ali alkohola, kar je hujša oblika kršitve delovnega razmerja. Tveganja za nesreče pri delu se s tem povečajo kar za trikrat in pol.
Planet 18
Kar tri smrti v svetu slavnih #video
January 17, 2024
V svetu tujih zvezdnikov smo doživeli boleče izgube. Umrl je eden najvplivnejših kitaristov vseh časov Jeff Beck, pri 56 pa je za rakom na dojki umrla ena od prvih svetovno znanih supermanekenk Tatjana Patitz. Danes je svet presunila še vest o smrti Elvisove edinke Lise Marie Presley.
Planet 18
Kdo bo delal v domovih za starejše? #video
January 17, 2024
Pomanjkanje primernega kadra v domovih za starejše je vse večja težava. Zaradi nizkih plač in težkih delovnih razmer novih delavcev praktično ni mogoče dobiti, vse več jih tudi odhaja. V Domu upokojencev Ptuj bi se lahko premajhno število kuharjev že kmalu poznalo na kakovosti oskrbe, podobno pa je tudi v domu upokojencev v Mariboru, so poročali v informativni oddaji Planet 18.
Planet 18
Ob nakupu vozovnice ste obenem tudi zavarovani #video
January 17, 2024
Zaradi podrtega drevja se je v torek zvečer na železniški progi Metlika−Ljubljana v občini Novo mesto iztiril vlak. Po podatkih Slovenskih železnic (SŽ) se je pri tem lažje poškodovalo pet potnikov, ki so že v domači oskrbi. Železniška proga med Metliko in Ljubljano bo do nadaljnjega zaprta.
Planet 18
Ali lahko s povprečno plačo dobimo posojilo? #video
January 17, 2024
Dvig minimalne plače na 1.203 evre bruto oziroma 878 evrov neto bo imel po navedbah Združenja bank Slovenije izrazito negativne posledice na najem posojil. Ob tem so poudarili, da mora potrošniku po plačilu vseh obrokov iz naslova posojilnih pogodb vsak mesec ostati najmanj znesek v višini 76 odstotkov minimalne bruto plače. Posameznik, ki prejema minimalno plačo, se tako rekoč v banki ne more zadolžiti, še dodajajo v združenju bank.
Planet 18
Slovenščina tudi na telefonu in tablicah? #video
January 17, 2024
V informativni oddaji Planet 18 smo se pogovarjali z evropsko poslanko Ireno Jovevo. Ta je v pismu izvršnemu direktorju podjetja Apple Timu Cooku pozvala k uporabi slovenskega jezika na njihovih napravah in operacijskih sistemih. Podjetje bi spoštovanje do slovenščine lahko razširilo na vse storitve, vsebine in naprave, meni.
Planet 18
Vstop Hrvaške v schengen vplival tudi na cene nepremičnin v Istri #video
January 17, 2024
Hrvaška Istra iz leta v leto postaja vse bolj priljubljena turistična destinacija, za številne Slovence pa je tako ali tako drugi dom, saj imajo tam svoje nepremičnine. Veliko nepremičnin se v Istri prodaja tudi danes, dobri kupci so na primer Avstrijci in Nemci. Kaj pa cene?
Planet 18
Ste že slišali za kraj Klopce? #video
January 17, 2024
Od Poštene vasi do Boge vasi. Tudi pretekli petek smo vam že tradicionalno postregli z novo epizodo Planetovih potepanj po slovenskih krajih z nenavadnimi imeni. Ne zamudite novega kraja že ta petek ob 18. uri na Planetu v informativni oddaji Planet 18.
Planet 18
Je 37,5 stopinje že povišana telesna temperatura? Je to nujno stanje pri otroku? #video
January 17, 2024
Pediatrična nujna medicinska pomoč v ZD Ljubljana deluje v nočnem času, ob koncih tedna in praznikih. Kljub temu so včeraj do 11. ure zabeležili že tri primere, ki tam ne bi smeli biti, so poročali v informativni oddaji Planet 18. Čez dan so za nujna stanja otrok zadolženi vsi otroški in šolski dispanzerji posameznih enot Zdravstvenega doma Ljubljana.
Planet 18
Preprodaja drog po planinskih poteh #video
January 17, 2024
V informativni oddaji Planet 18 smo poročali o novem uspehu organov pregona. Gorenjski kriminalisti so ob pomoči avstrijskih varnostnih organov razbili še eno kriminalno združbo, ki naj bi se ukvarjala s preprodajo drog in nelegalnega orožja. Zasegli so še več kosov avtomatskega orožja, pa tudi več kot 800 tisoč evrov gotovine.
Planet 18
Shod za dostojne plače bo februarja #video
January 17, 2024
Protestni shod za dostojno plačo bo 24. februarja, če vlada sindikatom javnega sektorja ne bo predstavila rešitve za odpravo plačnih nesorazmerij in plačne uravnilovke v spodnji tretjini plačne lestvice.
Planet 18
Bomo pri tem trgovcu še dobili mleko Ljubljanskih mlekarn? #video
January 17, 2024
Bojazen, da pri najboljšem sosedu kmalu ne boste mogli kupiti mleka svojega otroštva, je odveč. Potem ko so Ljubljanske mlekarne pred tednom dobavo Mercatorju ustavile, sta obe strani le zagotovili, da iščeta rešitve.
Planet 18
Zaradi zdravstvene reforme nezaupnica ali padec vlade? #video
January 17, 2024
Iniciativa Glas ljudstva, ki je prejšnji teden pripravila stavko bolnikov, dan pred koalicijskim vrhom stranke koalicije poziva k opredelitvi do te njihove zahteve. Prepričani so, da je zdravstvena reforma točka, na kateri ta vlada obstane ali pade.
Planet 18
Po desetih letih si je voditeljica le izpolnila želja #foto
January 17, 2024
Gledalce informativne oddaje Planet 18 je ta teden presenetila voditeljica Katarina Braniselj z novo podobo. Postala je oranžnolaska in pravi, da se počuti odlično, a ima po novem za tri stopinje hladnejšo kri in z njo znajo le pravi moški. Spodaj si preberite, kaj nam je še zaupala.
Planet 18
Sojenje, polno preobratov #video
January 17, 2024
Velik preobrat v sojenju desetletja pri nas, prvoobtoženi v zadevi Balkanski bojevnik Dragan Tošić je priznal krivdo. Enako so storili tudi Jakob Remškar in večina preostalih soobtoženih. Sodnica je Tošićevo in Remškarjevo priznanje že sprejela, preostali bodo obravnavani v ponedeljek. Tožilstvo predlaga kazen v višini že prestanih kazni v zaporu. Presenečenje? Morda za nepoznavalce; tisti, ki sojenje podrobno spremljajo, pa so to pričakovali.
Planet 18
V državi se krepi sindikalni boj #video
January 17, 2024
Sindikalni boj v državi se krepi. Po napovedi, da bo 24. februarja na ulici dobršen del javnega sektorja, bodo že dva dni prej, 22. februarja, na protestnem shodu medicinske sestre, bolničarji, zdravstveni tehniki in negovalci.
Planet 18
Premoženje se jim vsak dan le povečuje #video
January 17, 2024
Medtem ko večina ljudi na svetu komaj shaja – po zadnjih podatkih iz leta 2020 sta skoraj dve milijardi Zemljanov živeli z manj kot tremi evri na dan –, pa je odstotek najbogatejših v zadnjih dveh letih zaslužil dvakrat več kot vsi preostali na tem svetu.
Planet 18
Med estradniki pravi baby boom #video #foto
January 17, 2024
Novice iz sveta bogatih in slavnih. V zgornjem videu poglejte, kaj se dogaja po svetu in doma. Informativna oddaja Planet 18 je na sporedu vsak dan ob 18. uri na Planetu. Bodite z nami.
Planet 18
Policija ga preiskuje, sam pravi, da gre za diskreditacijo #video
January 17, 2024
Sindikati javnega sektorja torej grozijo s protesti in stavkami, zdravstvo odpoveduje, vlada pa odgovarja z več reformami: zahtevno delo. Prav na dan koalicijskega vrha pa je moral premier Robert Golob odgovarjati tudi na obtožbe in očitke o domnevno spornih potezah v času, ko je bil na čelu GEN-i.
Planet 18
Združena muzeja razlog za interpelacijo? #video
January 17, 2024
"Osamosvojitev Slovenije je neprimerljivo dejstvo v slovenski zgodovini in zasluži si samostojno muzejsko ustanovo," je jasen predsednik Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve Lojze Peterle.
Planet 18
Ali puščate napitnino? #video
January 17, 2024
Kamen na kamen palača, evro na evro pa ... boljša plača. Ko delodajalec ne odpre denarnice, vsaj v gostinstvu računajo na radodarnost gostov. Puščate napitnine?
Planet 18
Kdo je najbolj priljubljen politik pri nas? #video
January 17, 2024
Medtem ko delo vlade po javnomnenjski raziskavi Mediane podpira dobrih 50 odstotkov anketirancev, kar je najmanj od lanskih volitev, pa je trenutno najbolj priljubljen politik v Sloveniji poslanec SDS Anže Logar.
Planet 18
Odšli smo na Kosovo, kjer so razmere še vedno napete #video
January 17, 2024
Ekipa informativne oddaje Planet 18 se je odpravila na Kosovo. Pogovarjali smo se s kosovskim političnim analitikom, vodjo iniciative Srbski obstanek, prebivalcem obmejnega naselja Medveđa ter veteranom vojne na Kosovu.
Planet 18
"Prihajamo z Belega." Od kod? #video
January 17, 2024
Informativna oddaja Planet 18 je na sporedu vsak dan ob 18. uri na Planetu. Bodite z nami.
Planet 18
Nismo start-up stranka, pravijo po enem letu v Gibanju Svoboda #video
January 17, 2024
Danes v informativni oddaji Planet 18 ne zamudite: Razburjeni pacient je v splošni bolnišnici Celje napadel in poškodoval dva zaposlena. Kako dogodek komentira vodstvo? Na ustanovni seji se je strateški svet za zdravstvo seznanil z analizo stanja v zdravstvu. Kdaj bodo začeli s pripravo zdravstvene reforme? Več ob 18. uri na Planetu.
Planet 18
Po 13 letih je konec #video
January 17, 2024
Končala se je 13-letna sodna saga v zadevi Balkanski bojevnik, potem ko so po priznanju krivde prvoobtoženega Dragana Tošića z izjemo enega krivdo priznali tudi drugi obdolženci.
Planet 18
S februarjem dražji vrtci #video
January 17, 2024
Danes v informativni oddaji Planet 18 ne zamudite: SOVA je skupaj z NPU priprla dva tujca, osumljena vohunjenja za Rusijo.  Za koga sta vohunila? Kaj ju čaka? Sarajevska kriminalna združba je načrtovala napad na slovensko pevko Senido Hajdarpašić z umetniškim imenom Senidah. Zakaj bi bila zvezdnica tarča bosanskih kriminalcev? Ob 18. uri na Planetu.
Planet 18
Od Zemljariča do Juga #video
January 17, 2024
Danes v informativni oddaji Planet 18 ne zamudite: Razburjeni pacient je v splošni bolnišnici Celje napadel in poškodoval dva zaposlena. Kako dogodek komentira vodstvo? Na ustanovni seji se je strateški svet za zdravstvo seznanil z analizo stanja v zdravstvu. Kdaj bodo začeli s pripravo zdravstvene reforme? Več ob 18. uri na Planetu.
Planet 18
"Vsi so na nas pustili na cedilu" #video
January 17, 2024
Danes v informativni oddaji Planet 18 ne zamudite: brez dodatka za sodnike in tožilce. Zakaj si je vlada premislila? Hrvaško razburja incident na smučišču, v katerem so napadli gorske reševalce. Kaj se je dogajalo? Več ob 18. uri na Planetu.
Planet 18
Začenja se dirka po Savdski Arabiji s prenosom na Planet 2 #video
January 17, 2024
Danes se začenja etapna dirka po Savdski Arabiji, tudi z našim Luko Mezgecem na štartni listi. Spremljali jo bomo na naši televiziji, prenosi bodo vsak dan do petka od 12.30 na Planet 2. Komentatorja bosta Damjan Medica in Robert Jenko. Bodite z nami.
Planet 18
Ruskima vohunoma z argentinskimi dokumenti grozi do osem let zapora #video
January 17, 2024
Danes v informativni oddaji Planet 18 ne zamudite pojasnil o tem, kaj prinaša novi družinski zakonik, ki je ravno začel veljati. Kako letos kaže turizmu? In kje je Slovenija ponovno nazadovala in dosegla zgodovinsko dno? Več ob 18. uri na Planetu.
Planet 18
Postopek posvojitve otrok zdaj za vse enak #video
January 17, 2024
Danes v informativni oddaji Planet 18 ne zamudite: koalicijski vrh se bo danes sestal na Brdu pri Kranju in začrtal izhodišča reforme plačnega sistema v javnem sektorju, predsednica Nataša Pirc Musar se bo danes v Zagrebu prvič srečala z Milanovićem, v Ljubljani pa bo potekal protest upokojencev. Ne zamudite naše oddaje ob 18. uri na Planetu.
Planet 18
Splav zavrnjen. Kako naprej? #video
January 17, 2024
Na Poljskem, ki je že tako pod plazom mednarodnih kritik zaradi zelo restriktivne zakonodaje o splavu, odmeva nov primer, ko je bil splav zavrnjen tudi v zelo hudih okoliščinah, ko naj bi bil celo po strogi zakonodaji dovoljen, so poročali v oddaji Planet 18.
Planet 18
Med iz Evrope, pa je res? #video
January 17, 2024
Pri športni prepoznavnosti gre naši državi precej dobro, tudi v turizmu je vse bolj uspešna, ko gre za čebele, pa smo zagotovo najprodornejši. Slovenci si, potem ko nam je uspelo, da je 20. maj postal mednarodni dan čebel, zdaj prizadevamo, da bi bil med jasno označen z državo porekla.
Planet 18
Dirka s kamelami in vetrom #video
January 17, 2024
Močan veter je zelo otežil delo kolesarjem na puščavski Dirki po Savdski Arabiji. Na cilj 2. etape je karavana prišla s skoraj polurno zamudo. V zadnji tretjini 184 kilometrov dolge preizkušnje so kolesarji lahko opazovali tudi divje kamele, močan veter v prsi pa je poskrbel za nizko hitrost glavnine.
Planet 18
"Ščitimo svojo parcelo na tak balkanski sistem" #video
January 17, 2024
Danes v informativni oddaji Planet 18 ne zamudite: brez dodatka za sodnike in tožilce. Zakaj si je vlada premislila? Hrvaško razburja incident na smučišču, v katerem so napadli gorske reševalce. Kaj se je dogajalo? Več ob 18. uri na Planetu.
Planet 18
V zadnjem kilometru preobrat #video
January 17, 2024
Danes v informativni oddaji Planet 18 ne zamudite: jugovzhod Turčije stresel nov potres z magnitudo 7,7. Prodajalke ljubezni kalijo blokovski mir sredi Ljubljane. V pretepu v Murski Soboti umrl moški, kaj se je zgodilo? Več ob 18. uri na Planetu.
Planet 18
Zaradi protestov je osumljenih 13 policistov #video
January 17, 2024
Danes v informativni oddaji Planet 18 ne zamudite: jugovzhod Turčije stresel nov potres z magnitudo 7,7, prodajalke ljubezni kalijo blokovski mir sredi Ljubljane, v pretepu v Murski Soboti pa je umrl moški. Le kaj se je zgodilo? Več ob 18. uri na Planetu.
Planet 18
Vzdihljaji, odvrženi kondomi, viagre ter nezadovoljne stranke #video
January 17, 2024
Živeti v bloku pomeni imeti sosede in lahko se zgodi, da se med njimi znajdejo tudi prodajalke ljubezni. Vzdihljaji, odvrženi kondomi, viagre in celo sporočila nezadovoljnih strank.
Planet 18
Politična čistka v Luki Koper #video
January 17, 2024
Politična čistka v enem naših največjih državnih podjetij − Luki Koper. Kljub rekordnemu zaključku lanskega leta z zgodovinskim pretovorom in izjemnimi poslovnimi rezultati je državni holding, ki ga obvladujejo zaupniki Roberta Goloba, odpoklical celoten nadzorni svet, imenovan v času prejšnje vlade. Ključno vprašanje pa je, ali temu sledi tudi menjava zelo uspešne uprave.
Planet 18
Ali imamo bolniki pravico odločati o svojem življenju? #video
January 17, 2024
Prišel je čas. Čas za dostojno smrt. To je sporočilo Alenke Čurin Janžekovič, ki se v začetku marca odpravlja v Švico, da bi končala svoje življenje. Že nekaj časa je med najglasnejšimi podporniki evtanazije. Upokojena učiteljica in ravnateljica 65 let živi z neozdravljivo boleznijo – polisaharozo tipa 4. To je bolezen, ki prizadene kosti, sklepe in hrustanec, in to do te mere, da ti začnejo propadati. Njeni zgodbi smo prisluhnili v informativni oddaji Planet 18.
Planet 18
Župan izplačilo podpira, ljubljanski odbor Levice pa ne #video
January 17, 2024
Danes v informativni oddaji Planet 18 ne zamudite: kolikšne so čakalne dobe v ortodontiji, kakšen bo izkupiček dobrodelne dražbe Pahorjeve katrce ter kje pričakujejo največ obiskovalcev v znamenju pustnih norčij. Ne zamudite, ob 18. uri na Planetu.
Planet 18
Višje plače – za koga ? #video
January 17, 2024
Danes v informativni oddaji Planet 18 ne zamudite: poklicni gasilci so na protestnem shodu izrazili svoje nezadovoljstvo – kakšne so njihove zahteve? Analiza ZPS je pokazala, da je petina vzorcev predpakiranega govejega mletega mesa nezadovoljiva – kakšno meso jemo? Ob 18. uri na Planetu.
Planet 18
Čakanje na ortodonta tudi do štiri leta #video
January 17, 2024
Danes v informativni oddaji Planet 18 ne zamudite: poklicni gasilci so na protestnem shodu izrazili svoje nezadovoljstvo – kakšne so njihove zahteve? Analiza ZPS je pokazala, da je petina vzorcev predpakiranega govejega mletega mesa nezadovoljiva – kakšno meso jemo? Ob 18. uri na Planetu.
Planet 18
Statistika z drugega planeta, uspel mu je hat-trick #video
January 17, 2024
Tretji dan dirkanja v novi sezoni in še tretja zmaga Tadeja Pogačarja. Slovenski kolesarski šampion prav ničesar ne prepušča tekmecem. Zmagal je tudi v 2. etapi Dirke po Andaluziji.
Planet 18
Ali po obisku trgovine, v kateri pustite vedno več, iz nje prinesete čedalje manj? #video
January 17, 2024
Danes v informativni oddaji Planet 18 ne zamudite: poslanke in poslanci bodo danes odločali o kandidatu za novega ministra za notranje zadeve Boštjanu Poklukarju. Nov potres v Turčiji in Siriji - kakšne so posledice tokrat? Na pustni torek po državi potekajo številne povorke in pokopi pusta. Kako je bilo na Štajerskem? Več ob 18. uri na Planetu. Ne zamudite.
Planet 18
Kakšno meso jemo? #video
January 17, 2024
Danes v informativni oddaji Planet 18 ne zamudite: za kakšne poklice se danes odločajo mladi, stavka na nemških letališčih in kaj to pomeni za potnike, kdo je prevzel vodenje podjetja GEN-I. Več ob 18. uri na Planetu.
Planet 18
Glavo v ogenj, od vlade pa brco #video
January 17, 2024
Danes v informativni oddaji Planet 18 ne zamudite: za kakšne poklice se danes odločajo mladi, stavka na nemških letališčih in kaj to pomeni za potnike, kdo je prevzel vodenje podjetja GEN-I. Več ob 18. uri na Planetu.
Planet 18
Sanjski teden Tadeja Pogačarja #video
January 17, 2024
Končala se je Dirka po Andaluziji, ki smo jo lahko pretekli teden spremljali na Planet 2. Tadej Pogačar je brez težav pripeljal rumeno majico v cilj zadnje etape dirke in potrdil prevlado na svoji prvi etapni dirki v novi sezoni.
Planet 18
Ustavno sodišče začasno zadržalo izvajanje novele zakona o RTV #video
January 17, 2024
Danes v informativni oddaji Planet 18 ne zamudite: poslanke in poslanci bodo danes odločali o kandidatu za novega ministra za notranje zadeve Boštjanu Poklukarju. Nov potres v Turčiji in Siriji – kakšne so posledice tokrat? Na pustni torek po državi številne povorke ter pokopi pusta – kako je bilo na Štajerskem? Več pa ob 18. uri na Planetu. Ne zamudite.
Planet 18
V boj s korupcijo z analizo #video
January 17, 2024
Danes v informativni oddaji Planet 18 ne zamudite: zamenjave na vrhu policije – kdo bo novi šef policije? Za koliko se bodo podražile položnice v Ljubljani? Na svetovnem prvenstvu v nordijskem smučanju v Planici bodo danes znani prvi dobitniki medalj. Tam bomo tudi mi. Ne zamudite.
Planet 18
Kje bo stala nova gorenjska bolnišnica? #video
January 17, 2024
Ob 18. uri v informativni oddaji Planet 18 ne zamudite: Sindikat delavcev v zdravstveni negi se bo danes v Ljubljani zbral na protestnem shodu. Kakšne so zahteve? Kriminalisti ovadili več oseb zaradi požara v kočevskem Melaminu. Kdo bo odgovarjal?
Planet 18
Imenovanje notranjega ministra zasenčil spor #video
January 17, 2024
Ob 18. uri v informativni oddaji Planet 18 ne zamudite: sindikat delavcev v zdravstveni negi se bo danes v Ljubljani zbral na protestnem shodu. Kakšne so njihove zahteve? Kriminalisti so zaradi požara v kočevskem Melaminu ovadili več oseb. Kdo bo odgovarjal?
Planet 18
Po devetih mesecih preiskovanja ovadili pet oseb #video
January 17, 2024
Danes v informativni oddaji Planet 18 ne zamudite: zamenjave v vrhu policije, kdo bo novi šef? Za koliko se bodo podražile položnice v Ljubljani? Na svetovnem prvenstvu v nordijskem smučanju v Planici bodo danes znani prvi dobitniki medalj. Tam bomo tudi mi. Ne zamudite.
Planet 18
Na protest prišli zdravstveni delavci iz vse Slovenije #video
January 17, 2024
Danes v informativni oddaji Planet 18 ne zamudite: zamenjave v vrhu policije, kdo bo novi šef? Za koliko se bodo podražile položnice v Ljubljani? Na svetovnem prvenstvu v nordijskem smučanju v Planici bodo danes znani prvi dobitniki medalj. Tam bomo tudi mi. Ne zamudite.
Planet 18
Kje je najboljša pica? #video
January 17, 2024
Danes v informativni oddaji Planet 18 ne zamudite: podpora vladi pada, kaj navedeni podatki pomenijo za vladno koalicijo, ali bo vodstvo Zdravstvenega doma Ljubljana dobilo dodatek za delovno uspešnost. Več ob 18. uri na Planetu.
Planet 18
Razumeš in govoriš slovensko? #video
January 17, 2024
Danes v informativni oddaji Planet 18 ne zamudite: podpora vladi pada. Kaj navedeni podatki pomenijo za vladno koalicijo? Ali bo vodstvo Zdravstvenega doma Ljubljana dobilo dodatek za delovno uspešnost? Več ob 18. uri na Planetu.
Planet 18
S prvim marcem višje položnice #video
January 17, 2024
Danes v informativni oddaji Planet 18 ne zamudite: podpora vladi pada. Kaj navedeni podatki pomenijo za vladno koalicijo? Ali bo vodstvo Zdravstvenega doma Ljubljana dobilo dodatek za delovno uspešnost? Več ob 18. uri na Planetu.
Planet 18
Slab obisk Planice #video
January 17, 2024
Danes v informativni oddaji Planet 18 ne zamudite: med tem, ko se vlada Roberta Goloba sooča z najnižjo javnomnenjsko podporo doslej, naj bi v največji opozicijski stranki SDS sprejeli odločitev o interpelaciji celotne vlade, sobarice Hotelov Bernardin pa so s stavko izrazile nasprotovanje prenosu na zunanjega izvajalca. Več ob 18. uri na Planetu.
Planet 18
Interpelacija vlade? #video
January 17, 2024
Danes v informativni oddaji Planet 18 ne zamudite: več o protestnem shodu upokojencev, ki ga pripravlja ljudska iniciativa Glas upokojencev Slovenije, opoldne pa bo začel delovati nacionalni klicni center za pomoč uporabnikom zdravstvenega sistema. Ob 18. uri na Planetu.
Planet 18
Na Gorenjskem ptičja gripa #video
January 17, 2024
Danes v informativni oddaji Planet 18 ne zamudite: medtem ko se vlada Roberta Goloba spopada z najnižjo javnomnenjsko podporo do zdaj, naj bi se v največji opozicijski stranki SDS odločili za interpelacijo celotne vlade. Sobarice Hotelov Bernardin so s stavko izrazile nasprotovanje prenosu na zunanjega izvajalca. Več ob 18. uri na Planetu.
Planet 18
"Uprava nas potiska v novodobno suženjstvo" #video
January 17, 2024
Danes v informativni oddaji Planet 18 ne zamudite: več o protestnem shodu upokojencev, ki ga pripravlja ljudska iniciativa Glas upokojencev Slovenije, opoldne pa bo začel delovati nacionalni klicni center za pomoč uporabnikom zdravstvenega sistema. Ob 18. uri na Planetu.
Planet 18
Gorenjsko nošo in Planico je uspešno združila v eno #video
January 17, 2024
So vam med nordijskim svetovnim prvenstvom v Planici padle v oči simpatične hostese ob podeljevanju kolajn za najboljše? Zagotovo niste edini. Obleke za dame je zasnovala modna oblikovalka Barbara Plavec Brodnjak v sodelovanju s številnimi drugimi vrhunskimi slovenskimi oblikovalci.
Planet 18
Zahtevali takojšen dvig pokojnin #video
January 17, 2024
Danes v informativni oddaji Planet 18 ne zamudite: na Koroškem nov protest za tretjo razvojno os, na katerem bodo zahtevali nadaljevanje postopkov za izgradnjo ceste do leta 2027, na obisku v Sloveniji je še vedno podpredsednica Evropske komisije Jourova, v tujini pa še vedno odmeva železniška nesreča na severu Grčije, zaradi katere so zdaj izbruhnili protesti. Več pa ob 18. uri na Planetu.
Planet 18
"Čudežno" zdravilo za hujšanje #video
January 17, 2024
Danes v informativni oddaji Planet 18 ne zamudite: na Koroškem nov protest za tretjo razvojno os, na katerem bodo zahtevali nadaljevanje postopkov za izgradnjo ceste do leta 2027, na obisku v Sloveniji je še vedno podpredsednica Evropske komisije Jourova, v tujini pa še vedno odmeva železniška nesreča na severu Grčije, zaradi katere so zdaj izbruhnili protesti. Več pa ob 18. uri na Planetu.
Planet 18
Protest ali politični dogodek? #video
January 17, 2024
Danes v informativni oddaji Planet 18 ne zamudite: v Ljubljani in Mariboru podnebna shoda mladih. Ali bo ministrstvu za zdravje uspelo preprečiti arome v elektronskih cigaretah ter kadilnice v vseh zaprtih javnih in delovnih prostorih? Več ob 18. uri na Planetu.
Planet 18
Ne prikličete zdravnika? Zdaj je na voljo še klicni center. #video
January 17, 2024
Danes v informativni oddaji Planet 18 ne zamudite: na Koroškem nov protest za tretjo razvojno os, na katerem bodo zahtevali nadaljevanje postopkov za zgraditev ceste do leta 2027, na obisku v Sloveniji je še vedno podpredsednica Evropske komisije Jourova, v tujini pa še vedno odmeva železniška nesreča na severu Grčije, zaradi katere so zdaj izbruhnili protesti. Več ob 18. uri na Planetu.
Planet 18
Veliko ljudi se je polenilo, pravi exatlonovec #video
January 17, 2024
Danes v informativni oddaji Planet 18 ne zamudite: prvo uradno srečanje vodstev Sviza ter ministrstva za vzgojo in izobraževanje. Kakšna je bila vsebina pogovora? Dobrih 17 odstotkov površine Slovenije spada pod vodovarstvena območja. Koliko nevarnih obratov je postavljenih tam? Več ob 18. uri na Planetu.
Planet 18
Magna zapira vrata, kam z delavci? #video
January 17, 2024
Danes v informativni oddaji Planet 18 ne zamudite: v Ljubljani in Mariboru podnebna shoda mladih. Ali bo ministrstvu za zdravje uspelo preprečiti arome v elektronskih cigaretah ter kadilnice v vseh zaprtih javnih in delovnih prostorih? Več ob 18. uri na Planetu.
Planet 18
Planica, Planica, snežena kraljica #video
January 17, 2024
Danes v informativni oddaji Planet 18 ne zamudite: prvo uradno srečanje vodstev Sviza ter ministrstva za vzgojo in izobraževanje. Kakšna je bila vsebina pogovora? Dobrih 17 odstotkov površine Slovenije spada pod vodovarstvena območja. Koliko nevarnih obratov je postavljenih tam? Več ob 18. uri na Planetu.
Planet 18
Svetovalne pogodbe ministra za zdravje #video
January 17, 2024
Danes v informativni oddaji Planet 18 ne zamudite: kakšne podražitve nas čakajo in kako se bodo razlikovale po občinah? Vrhniški Kemis je dobil gradbeno dovoljenje – občina je proti. Ta teden se je začela preventivna akcija za večjo uporabo varnostnih pasov v vozilih – kje vse bodo nadzori? Ob 18. uri na Planetu.
Planet 18
Slovenka leta 2022 je Milena Zupančič #video
January 17, 2024
Danes v informativni oddaji Planet 18 ne zamudite: prvo uradno srečanje vodstev Sviz in ministrstva za vzgojo in izobraževanje – kakšna je bila vsebina pogovora? Dobrih 17 odstotkov površine Slovenije spada pod vodovarstvena območja – koliko nevarnih obratov je postavljenih tam? Več ob 18. uri na Planetu.
Planet 18
Ekološka bomba? #video
January 17, 2024
Danes v informativni oddaji Planet 18 ne zamudite: kakšne podražitve nas čakajo in kako se bodo razlikovale po občinah? Vrhniški Kemis je dobil gradbeno dovoljenje – občina je proti. Ta teden se je začela preventivna akcija za večjo uporabo varnostnih pasov v vozilih – kje vse bodo nadzori? Ob 18. uri na Planetu.
Planet 18
Pred nami so nove podražitve #video
January 17, 2024
Danes v informativni oddaji Planet 18 ne zamudite: pater Rupnik kljub prepovedi pridigal in somaševal v Rimu, pogajanja o plačah v javnem sektorju, predstavitev žensk v gradbeništvu in nogometu. Začela se bo namreč sezona ženske nogometne lige. Ob 18. uri na Planetu.
Planet 18
Prvič v življenju sem doživela občutke smrti #video
January 17, 2024
Danes v informativni oddaji Planet 18 ne zamudite: pater Rupnik kljub prepovedi pridigal in somaševal v Rimu, pogajanja o plačah v javnem sektorju, predstavitev žensk v gradbeništvu in nogometu. Začela se bo namreč sezona ženske nogometne lige. Ob 18. uri na Planetu.
Planet 18
Kaj je vlada obljubila učiteljem in koliko nas bo to stalo? #video
January 17, 2024
Danes v informativni oddaji Planet 18 ne zamudite: kdo bo kazensko preganjal Luko Meseca in kdo je favorit za novega evropskega komisarja ter kako obsežna bo Lekova investicija v Lendavi. Več ob 18. uri na Planetu.
Planet 18
Zmeda pri delovanju klicnega centra za pomoč pacientom #video
January 17, 2024
Na ministrstvu za zdravje je pred tednom začel delovati klicni center, namenjen pacientom, ki potrebujejo pomoč. Do danes so prejeli več kot 1.500 klicev. Približno 70 odstotkov ljudi, ki pokličejo na klicni center, išče osebnega zdravnika. A pojavljajo se kritike, da seznami razpoložljivih zdravnikov niso posodobljeni. Zato bo Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije najkasneje do 24. marca začel namesto enkrat na deset dni dnevno posodabljati podatke o razpoložljivih zdravnikih.
Planet 18
Maševal je kljub prepovedi #video
January 17, 2024
Pater Marko Rupnik znova razburja in polni stolpce tako domačih kot italijanskih medijev. V nedeljo je somaševal v rimski baziliki in ignoriral prepovedi, ki so ga doletele zaradi obtožb o spolnih zlorabah. Zakaj Rupnik lahko mašuje kljub prepovedi in kaj lahko stori Cerkev?
Planet 18
Nogometašice se vračajo #video
January 17, 2024
Najboljše nogometašice v slovenskih klubih se konec tedna po zimskem premoru vračajo na zelenice. Nadaljuje se namreč slovenska ženska nogometna liga Triglav Zdravje, ki jo bomo tako kot jeseni tudi v spomladanskem delu podrobno spremljali na Planet 2.
Planet 18
Direktorjem bolnišnic prekipelo #video
January 17, 2024
Danes v informativni oddaji Planet 18 ne zamudite: kdo je streljal v Hamburgu in ubil sedem ljudi, po odstopu predsednika DeSUS, kakšna so možna povezovanja s stranko Gibanje Svoboda, kdaj lahko v Italiji pričakujemo prepoved kajenja na prostem. Več ob 18. uri na Planetu.
Planet 18
Letošnji Pivo in cvetje s to novostjo #video
January 17, 2024
Danes v informativni oddaji Planet 18 ne zamudite: kdo je streljal v Hamburgu in ubil sedem ljudi? Po odstopu predsednika DeSUS: kakšne so možnosti za povezovanje s stranko Gibanje Svoboda? Kdaj lahko v Italiji pričakujemo prepoved kajenja na prostem? Več ob 18. uri na Planetu.
Planet 18
CNN Bled uvrstil med 25 najlepših krajev #video
January 17, 2024
Danes v informativni oddaji Planet 18 ne zamudite: Golob v Sarajevu obljubil finančno in strokovno pomoč BiH na njeni evropski poti, ameriška zvezna vlada rešuje vlagatelje bank SVB in Signature bank, pa tudi o tem, kdo je tokrat slavil na prestižni podelitvi filmskih nagrad oskar. Več ob 18. uri na Planetu.
Planet 18
Kmet, ki je prejel državno pomoč, vozi porscheja #video
January 17, 2024
Danes v informativni oddaji Planet 18 ne zamudite: koalicija na Brdu danes o davčni in šolski reformi; zdravniški sindikat Fides bo dobil novo vodstvo; s pestrim programom bodo danes na Fakulteti za matematiko in fiziko (FMF) Univerze v Ljubljani obeležili dan števila pi. Več ob 18. uri na Planetu.
Planet 18
Bo Cerkev izgubila še več vernikov? #video
January 17, 2024
Danes v informativni oddaji Planet 18 ne zamudite: kaj je pokazala revizija poslov UKC Ljubljana in kako bo ukrepalo vodstvo? Zakaj SDS meni, da bi morali gradnjo kanala C0 zadržati? V družabni kroniki pa tudi o tem, kateri bosanski zvezdnik je novinarjem postregel s kavo na parketu Stožic. Več ob 18. uri na Planetu.
Planet 18
Neupoštevanje predpisov v UKC Ljubljana #video
January 17, 2024
Danes v informativni oddaji Planet 18 ne zamudite: kdaj bo dokončan šentviški predor? Katera občina je odštela milijon evrov za črno gradnjo? Ali je šolanje res brezplačno? Več ob 18. uri na Planetu.
Planet 18
"Norijo okoli kanala C0 je treba ustaviti" #video
January 17, 2024
Danes v informativni oddaji Planet 18 ne zamudite: kdaj bo dokončan šentviški predor, katera občina je odštela milijon evrov za črno gradnjo in ali je šolanje brez brezplačno. Več ob 18. uri na Planetu.
Planet 18
Šentviški predor ali primer, kako se ne gradi #video
January 17, 2024
Danes v informativni oddaji Planet 18 ne zamudite: protest kmetov zaradi kanala C0, množična odpuščanja po Sloveniji, odpravili pa se bomo tudi na odprtje Odprte kuhne v Ljubljani. Več ob 18. uri na Planetu.
Planet 18
Več kot dvesto tisoč Slovenk, ki nimajo ginekologa #video
January 17, 2024
Danes v informativni oddaji Planet 18 ne zamudite: protest pred mestno hišo občine Ljubljana. Kitajski predsednik Ši Džinping je prispel na obisk k ruskemu kolegu Vladimirju Putinu. Pa tudi o mednarodnem dnevu sreče in začetku pomladi. Več ob 18. uri na Planetu.
Planet 18
Prvi na svetu, tudi pri poslikavi superg #video
January 17, 2024
Danes v informativni oddaji Planet 18 ne zamudite: protest pred ljubljansko mestno hišo. Kitajski predsednik Ši Džinping je prispel na obisk k ruskemu kolegu Vladimirju Putinu. Pa tudi o mednarodnem dnevu sreče in začetku pomladi. Več ob 18. uri na Planetu.
Planet 18
Uvoz iz Rusije v Slovenijo se je povečal za 2,5-krat #video
January 17, 2024
Danes v informativni oddaji Planet 18 ne zamudite: v 90. letu starosti je umrl Janez Gorišek – kaj je pustil za seboj? Protest Magninih delavcev – kakšne so zahteve? Ter o svetovnem dnevu voda in mednarodnem dnevu gozdov. Več ob 18. uri na Planetu.
Planet 18
Ko prideš k predsednici na razgovor in ona omeni motor #video
January 17, 2024
Danes v informativni oddaji Planet 18 ne zamudite: v 90. letu starosti je umrl Janez Gorišek – kaj je pustil za seboj? Protest Magninih delavcev – kakšne so zahteve? Ter o svetovnem dnevu voda in mednarodnem dnevu gozdov. Več ob 18. uri na Planetu.
Planet 18
Račun smo dolžni vzeti, a do zdaj niti ene globe #video
January 17, 2024
Danes v informativni oddaji Planet 18 ne zamudite: nas aprila čaka stavka poštarjev? SDS zahteva sklic nujne seje zaradi ukinitve upravnih enot, govora bo tudi o škodljivih energijskih pijačah. Več ob 18. uri na Planetu.
Planet 18
Namesto 58 upravnih enot le še 12? #video
January 17, 2024
Informativna oddaja Planet 18 je na sporedu vsak dan ob 18. uri na Planetu. Ta teden je z vami voditelj Miran Tišič.
Planet 18
Denar iz Slovenije naj bi v BiH romal zaradi utaje davkov #video
January 17, 2024
Informativna oddaja Planet 18 vsak dan ob 18. uri na Planetu. Ta teden je z vami voditelj Miran Tišič.
Planet 18
Vlada se je odločila za predčasen odpoklic vodstva #video
January 17, 2024
Informativna oddaja Planet 18 je na sporedu vsak dan ob 18. uri na Planetu. Bodite z nami.
Planet 18
Gradite hišo? Material dražji za 35 odstotkov. #video
January 17, 2024
Informativna oddaja Planet 18 vsak dan ob 18. uri na Planetu. Ne zamudite.