Čeprav danes velja za enega najboljših slovenskih chefov, Marko Pavčnik ni bil vedno prepričan, da bo ostal v gostinstvu. Po zaključku šolanja je pripravništvo opravljal prav tam, kjer danes stoji njegova restavracija, nato se je zaposlil v eni od restavracij in to ga je skoraj povsem odvrnilo od gostinstva.
"Imel sem zelo slabo službo. Tako slabo, da sem šel izpit za tovornjak narediti, ker sem rekel, da tega ne bom počel. To je preslabo plačano. Delal sem v kuhinji, ampak tako je bilo – pražen krompir, kislo zelje, pečenka, to je bilo vsak dan eno in isto. Nisem zdržal, ni mi bilo do tega. Potem sem si rekel, grem izpit za tovornjak narediti, ker meni to ni v redu," je razkril in dodal, da je izpit za tovornjak nato res opravil, a zatem nikoli več ni sedel za volan.
Zgodba se je namreč kmalu zatem obrnila. Pavčnik je dobil priložnost v priznani restavraciji, kjer je hitro dokazal svoj talent. "Potem sem dobil dobro službo v eni fajni restavraciji in to je bilo to. Jaz sem se tam našel, sem začel kuhati, predali so mi odgovornost. Zelo hitro, morda celo prehitro, sem postal šef kuhinje, potem pa ni bilo več poti nazaj. Potem me je pa posrkalo," je Marko Pavčnik še razložil voditelju Juretu Godlerju. Več v zgornjem videu in v oddaji Ta teden z Juretom Godlerjem v petek ob 21.10 na Planetu.
Oddaja Ta teden z Juretom Godlerjem je na sporedu vsak petek ob 21.10. Ob 20. uri pa ne zamudite Milijonarja, v katerem bo za dobrodelne namene na vroči stol sedla tudi Jana Koteska.