Tilen je pravnik iz Ankarana, človek z izjemno raznolikimi interesi in strastmi. Kot študent je znanje pridobival tudi v tujini, kjer je odkril ne le pravo, temveč tudi strast do potovanj. Obiskal je veliko novih dežel in kultur, pri čemer ga je še posebej navduševala kulinarika različnih narodov. Kot strasten popotnik je veliko časa preživel v Indiji in jugovzhodni Aziji, kjer je spoznal raznolike okuse in tehnike kuhanja. Poleg raziskovanja kulinarike se Tilen ukvarja tudi s fitnesom, smučanjem in surfanjem, svoj um pa neguje z jogo, meditacijo in branjem.
Za svoje goste je Tilen tokrat pripravil jedi, za katere je dobil navdih v Indiji. V skladu z indijskimi prehranjevalnimi navadami, je gostom ponudil možnost, da pripravljeno hrano jedo z rokami, kar je bilo za marsikoga izmed njih prva taka izkušnja. Tako smo bili prvič v oddaji Večerja za 5 priča temu, da so gostje glavno jed jedli brez pribora.
Tilen je vsekakor odlično otvoril primorski teden in postavil precej visoka merila. S svojim gostoljubjem in izbranimi indijskimi okusi je zbral 35 točk. Kakšni so bili vtisi gostov po tokratni večerji, si lahko pogledate v zgornjem videu. Že danes se odpravljamo v Izolo, kjer nas bo za kuhinjskim pultom pričakala Gentiana.
Oddajo Večerja za 5 lahko na Planetu spremljate od ponedeljka do petka ob 20. uri. Ne zamudite!
Spremljajte nas na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in YouTube.