Teden bo otvorila Danica Lovenjak, znana voditeljica, novinarka in velika ljubiteljica prefinjenega življenjskega sloga. Ljubljanska tržnica, cvetličarna in vožnja s Kavalirjem bodo le uvod v večer, kjer bo Danica dokazala, da zna pričarati eleganco tudi v kuhinji. Čeprav zase pravi, da ni največja kuharska mojstrica, si zna pomagati – na pomoč ji bo priskočil kuharski mojster Branko, s katerim bosta ustvarila preplet prekmurskih in prefinjenih okusov. Večer bo bogat z vrhunskimi vini, izbranimi dekoracijami in zanimivimi pogovori. Bo Danica postavila previsoko letvico že prvi večer?
Drugi večer bo v znamenju sončnega razpoloženja, saj bo gostitelj Matej Kirn Starič, priljubljeni vremenar na Planetu, ki je vedno poln dobre volje. Tokrat se bo preizkusil v vlogi kuharskega mojstra in svojim gostom pripravil pravo grško gostijo. Njegov meni bo vključeval tradicionalno grško solato, sveži tzatziki in pravo grško musako. Poleg tega bo goste navdušil s svojimi zgodbami – od tega, kako je nekoč napovedoval vreme na televiziji, do zanimivih prigod iz svojega časa, ko je delal kot stevard. Bo sončno razpoloženje zadostovalo, da goste prepriča s svojimi kulinaričnimi spretnostmi?
Na Gorenjskem nas bo gostila Zala Smolnikar, nadarjena pevka in učiteljica petja, ki bo poskrbela za prav poseben večer. Njena kuharska zgodba je močno povezana z družinsko tradicijo – njeni stari starši so imeli restavracijo, babica je bila izjemna kuharica, in tudi mama je znana po svojih kulinaričnih spretnostih. Tokrat bo prišla na vrsto Zala, ki bo svoje goste presenetila s pravim gorenjskim menijem. Večer bo poln smeha, zanimivih pogovorov in seveda glasbe – ali bo Zala poskrbela za pravo kulinarično simfonijo?
Na Bledu nas bo gostil Gregor P. Kirsch, športni navdušenec, podjetnik in avanturist, ki se bo odločil za nekaj precej drznega – goste bo povabil na zimsko plavanje v Blejsko jezero! A to bo šele začetek njegovega večera. Ko bo ekipa premagala mraz, jih bo Gregor popeljal v svoj dom, kjer jih bo pričakala izbrana večerja. Njegova naloga? Pripraviti tatarski biftek in prestižno wellington pečenko. Čeprav teh jedi še nikoli ni pripravljal, se bo lotil izziva s popolno samozavestjo. Vprašanje pa ostaja – bo njegovo kuharsko eksperimentiranje zadostovalo, da osvoji srca svojih gostov?
Teden bo zaključila Gordana Grandošek Whiddon, plesalka, koreografinja in modna oblikovalka, ki živi v popolnem ravnovesju z naravo. Gostom bo vrata odprla na svojem idiličnem ranču, kjer bosta toplina doma in skrbno izbrane sestavine v ospredju. Pripravila bo mednarodni meni, ki bo odražal njeno ljubezen do potovanj in različnih kultur. Večer bo poln sproščenega vzdušja, igrivih izzivov in smeha, saj bo Gordana gostom pripravila tudi prav posebno gibalno igro. Bo prav ona tista, ki bo zaokrožila teden z najvišjo oceno?
Kdo bo najboljši gostitelj in kdo bo požel največ pohval? Spremljajte Riba, raca, rak od ponedeljka do petka ob 20. uri na Planetu in doživite še en teden nepozabnih kulinaričnih dogodivščin!