Zadnji dan potepanja po osrednji Sloveniji nas bo v oddaji Večerja za 5 gostila Hana, ki želi Sloveniji predstaviti bogastvo in raznolikost arabskih jedi, obogatenih z eksotičnimi začimbami, ter goste popeljati na nepozabno kulinarično potovanje. Ampak, kaj bo na to hrano rekla Manca, ki je priznala, da je pri hrani tako zelo izbrična, da je zaradi tega že pristala na infuziji.
No items found.
No items found.
Nocojšnja gostiteljica Hana je svojo strast do gastronomije odkrila vštudentskih letih. Njena poklicna pot jo je peljala v gostinske vode, ko je pred dvema desetletjema skupaj s svojim očetom, po rodu Palestincem, v središču Ljubljane odprla vrata prvega lokala z avtentično arabsko hrano. In prav takšno hrano bo nocoj pripravila svojim gostom in miza se bo dobesedno šibila pod vsemi dobrotami. Za predjed jih čaka "Tisoč in ena noč", za glavno jed "Makluba na glavo", za sladico pa tradicionalna baklava in za Darjo "Tufah".
Pred glavno jedjo bo sicer Manca razkrila, da ni ravno ljubiteljica močnih orientalskih začimb, zaradi česar ima pogosto težave tudi na potovanjih. Ob tem je sotekmovalcem razkrila zgodbo iz njenega zadnjega izleta v Egipt. "Zdaj nazadnje, ko sem bila v Egiptu, sem dobila infuzijo, ker sem tako malo jedla. Poskusim najti piščanca, ki je brez teh njihovih začimb ali karkoli. Ja, letos je bilo kar pestro," je priznala Manca. Več v zgornjem videu in v nocojšnji oddaji Večerja za 5.
Ali bo Manca številne jedi, ki jih bo pripravila Hana, vseeno poskusila in kakšen bo njen odziv, izveste v nocojšnji oddaji, v kateri bomo izvedeli tudi, kdo od petih tekmovalcev je prejel največ točk in postal zmagovalec tega tedna v oddaji Večerja za 5.
Oddajo Večerja za 5 lahko na Planetu spremljate od ponedeljka do petka ob 20. uri. Ne zamudite!