Planet TV Riba, raca, rak

Za konec je komik poskrbel za nepozaben večer #recept

Kot zadnji v tej sezoni oddaje Riba, raca, rak je za kuhalnico prijel komik Nejc Špeh, ki je svoje goste presenetil z izjemnim istrskim večerom in navdušil tudi najzahtevnejšega kritika tega tedna Igorja Mikiča. Mišica je Špehu namenil popolno oceno pet, medtem ko je vsem drugim prej dal oceno dve.

Če bi želeli tudi sami poskusiti jedi, ki jih je gostom pripravil Nejc Špeh, si lahko pomagate s spodnjimi recepti, ki nam jih je zaupal. Kako so gostje ocenili njegovo pojedino, pa si lahko pogledate v zgornjem videoposnetku.

PREDJED: Štala na pjate (domači narezek)

Sestavine:

  • domače klobase
  • domač pršut
  • ombolo
  • domač sir (3 vrste)
  • vložene olive
  • vložene peške – česnovi poganjki
  • vloženi jajčevci
  • kruh s svinjsko mastjo (od mame)
  • polnozrnat kruh s semenkami (od dekleta)
  • paradižniki in mozzarela z baziliko

Priprava:

Suho meso narežemo na tanke rezine. Klobaso nujno pod kotom devetdeset stopinj! Sir narežemo na kocke. S sirom in mesom bogato obložimo dve servirni deski (iz oljke) in postrežemo. Vložene sestavine postrežemo v posameznih posodicah.

GLAVNA JED: Istrijanska savna (črepnja)

Sestavine:

  • 3 kg krompirja
  • 2 kg svinjskega vrata
  • 0,5 kg klobase
  • 2 kg svinjskih reber
  • 4 jajčevce
  • 2 papriki
  • 4 čebule
  • feferon
  • oljčno olje
  • 4 dl vina
  • sol, poper

Priprava:

Ogenj v odprtem kurišču zakurimo vnaprej, da imamo dovolj žerjavice za pod in nad črepnjo. V veliko tarino narežemo vso zelenjavo, ki jo enakomerno narežemo na isto velike kose. Ko je vsa zelenjava narezana, jo začinimo s soljo, poprom, olivnim oljem in belim vinom. Nato z rokami temeljito premešamo, da so vsi deli zelenjave prepojeni. Nato jo pretresemo na črepnjo. Meso obrežemo in potremo s soljo in poprom ter ga postavimo na vrh zelenjave v celih kosih. Črepnjo postavimo na žerjavico, jo pokrijemo s pokrovom in tudi na pokrov damo žerjavico. Po 45 minutah vse premešamo, meso narežemo na manjše kose in vrnemo v peč za 45 minut, potem spet premešamo ter po potrebi še dopečemo. Ko smo gotovi, postrežemo. Preprosto.

Vegetarijanska jed (šparglji z jajci):

  • 4 jajca
  • šop domačih špargljev

SLADICA : Čiči pa kaki (panacota s kakijevo marmelado in suhimi kakiji)

Sestavine:

  • panacotta
  • marmelada iz kakijev
  • sušeni kaki

Navodila:

Smetano, želatino in sladkor premešamo po receptu s spleta. Maso porazdelimo po servirnih posodah in jo damo v hladilnik čez noč. Pred serviranjem prelijemo z domačo kakijevo marmelado in domačimi sušenimi kakiji. Njam!

Kulinarična oddaja Riba, raca, rak je na Planetu na sporedu le še nocoj ob 20. uri. Od ponedeljka boste na Planetu lahko spremljali kuharsko oddajo Kuharsko mojster: naslednja stopnja.

Sorodne teme

Ne zamudite

Danes na sporedu

06:10
Planet 18
07:03
Lovci na zaklade
07:59
Jutro na Planetu
09:57
Gradnja zgodovinskih hiš
10:54
Podeželska zdravnica
11:32
Podeželska zdravnica
12:12
Podeželska zdravnica
12:52
Podeželska zdravnica
13:30
TV prodaja
13:45
Prevare
14:15
Gradnja zgodovinskih hiš
15:10
Lovci na zaklade
16:11
Umori na podeželju
18:00
Planet 18
18:21
Hiša vaših sanj
19:21
Družinski dvoboj
20:20
Bitka za božič
21:56
Rocky 5
23:44
Izberi ljubezen
06:20
Kolo sreče
07:30
Kolo sreče
08:40
Prevare
09:09
Piramida sreče
10:29
TV prodaja
10:45
Dragi sosedje
11:14
Dragi sosedje
11:45
Umori v gorah
12:45
Umori v gorah
13:57
Električni starodobniki
14:55
Andre Rieu: V živo iz Brazilije
16:41
Pri črnem petru
18:20
Piramida sreče
19:41
Dragi sosedje
20:10
Dragi sosedje
20:41
Planet 18
21:01
Rocky
23:09
Rocky 2
06:05
Umori na podeželju
07:44
Gradnja zgodovinskih hiš
08:40
TV prodaja
09:40
Nemogoča ljubezen
10:29
Nemogoča ljubezen
11:19
Nemogoča ljubezen
12:09
Gradnja zgodovinskih hiš
13:01
Kraljica mojih sanj
14:04
Kraljica mojih sanj
14:59
Kraljica mojih sanj
15:54
Čarobnost božiča
17:29
Naslednja stopnja
19:04
Poroka na prvi pogled: Avstralija
20:19
Poroka na prvi pogled: Avstralija
21:44
Umori na podeželju
23:24
Bitka za božič