Planet TV Riba, raca, rak

Za konec je komik poskrbel za nepozaben večer #recept

Kot zadnji v tej sezoni oddaje Riba, raca, rak je za kuhalnico prijel komik Nejc Špeh, ki je svoje goste presenetil z izjemnim istrskim večerom in navdušil tudi najzahtevnejšega kritika tega tedna Igorja Mikiča. Mišica je Špehu namenil popolno oceno pet, medtem ko je vsem drugim prej dal oceno dve.

Če bi želeli tudi sami poskusiti jedi, ki jih je gostom pripravil Nejc Špeh, si lahko pomagate s spodnjimi recepti, ki nam jih je zaupal. Kako so gostje ocenili njegovo pojedino, pa si lahko pogledate v zgornjem videoposnetku.

PREDJED: Štala na pjate (domači narezek)

Sestavine:

  • domače klobase
  • domač pršut
  • ombolo
  • domač sir (3 vrste)
  • vložene olive
  • vložene peške – česnovi poganjki
  • vloženi jajčevci
  • kruh s svinjsko mastjo (od mame)
  • polnozrnat kruh s semenkami (od dekleta)
  • paradižniki in mozzarela z baziliko

Priprava:

Suho meso narežemo na tanke rezine. Klobaso nujno pod kotom devetdeset stopinj! Sir narežemo na kocke. S sirom in mesom bogato obložimo dve servirni deski (iz oljke) in postrežemo. Vložene sestavine postrežemo v posameznih posodicah.

GLAVNA JED: Istrijanska savna (črepnja)

Sestavine:

  • 3 kg krompirja
  • 2 kg svinjskega vrata
  • 0,5 kg klobase
  • 2 kg svinjskih reber
  • 4 jajčevce
  • 2 papriki
  • 4 čebule
  • feferon
  • oljčno olje
  • 4 dl vina
  • sol, poper

Priprava:

Ogenj v odprtem kurišču zakurimo vnaprej, da imamo dovolj žerjavice za pod in nad črepnjo. V veliko tarino narežemo vso zelenjavo, ki jo enakomerno narežemo na isto velike kose. Ko je vsa zelenjava narezana, jo začinimo s soljo, poprom, olivnim oljem in belim vinom. Nato z rokami temeljito premešamo, da so vsi deli zelenjave prepojeni. Nato jo pretresemo na črepnjo. Meso obrežemo in potremo s soljo in poprom ter ga postavimo na vrh zelenjave v celih kosih. Črepnjo postavimo na žerjavico, jo pokrijemo s pokrovom in tudi na pokrov damo žerjavico. Po 45 minutah vse premešamo, meso narežemo na manjše kose in vrnemo v peč za 45 minut, potem spet premešamo ter po potrebi še dopečemo. Ko smo gotovi, postrežemo. Preprosto.

Vegetarijanska jed (šparglji z jajci):

  • 4 jajca
  • šop domačih špargljev

SLADICA : Čiči pa kaki (panacota s kakijevo marmelado in suhimi kakiji)

Sestavine:

  • panacotta
  • marmelada iz kakijev
  • sušeni kaki

Navodila:

Smetano, želatino in sladkor premešamo po receptu s spleta. Maso porazdelimo po servirnih posodah in jo damo v hladilnik čez noč. Pred serviranjem prelijemo z domačo kakijevo marmelado in domačimi sušenimi kakiji. Njam!

Kulinarična oddaja Riba, raca, rak je na Planetu na sporedu le še nocoj ob 20. uri. Od ponedeljka boste na Planetu lahko spremljali kuharsko oddajo Kuharsko mojster: naslednja stopnja.

Sorodne teme

Ne zamudite

Danes na sporedu

01:31
Prevare
02:03
Prevare
02:35
Prevare
03:06
Prevare
03:38
Nočni program
04:04
Selimo hiše
05:05
Selimo hiše
06:04
Planet 18
06:28
Prevare
06:59
Prevare
07:31
Jutro na Planetu
08:36
Podeželska zdravnica
09:17
Podeželska zdravnica
09:58
Podeželska zdravnica
10:39
Podeželska zdravnica
11:21
Poroka na prvi pogled: Avstralija
12:45
Poroka na prvi pogled: Avstralija
14:08
TV prodaja
14:23
Lov na majhne hiše
16:17
Božji red
17:59
Ljubezen, enkrat in za vedno
18:22
Planet 18
19:00
Ura moči
20:20
Kolo sreče
20:41
Radioaktivna
22:33
Plazenje
20:39
Planet 18
21:02
Boj za življenje
22:49
Radioaktivna
01:01
Selimo hiše
02:02
Divje mame
03:02
Nočni program
03:38
Poroka na prvi pogled: ZDA
04:39
Poroka na prvi pogled: ZDA
05:40
Umori na podeželju
07:35
Komisar Rex
08:35
TV prodaja
09:05
Selimo hiše
10:04
TV prodaja
10:35
Selimo hiše
11:34
TV prodaja
12:34
Mestne pustolovščine s paulom hollywoodom
13:34
Ljubezen na Sv. Luciji
15:11
Umori na podeželju
17:08
Umori na podeželju
19:04
Komisar Rex
20:04
Komisar Rex
21:05
Umori na podeželju
23:00
Ljubezen, enkrat in za vedno