V tretji oddaji okušanja kulinarike v Savinjski regiji bomo spoznali Blaža, ki je ustanovitelj in lastnik podjetja, specializiranega za proizvodnjo ledu. Nekaj svojega poklicnega znanja bo uporabil tudi pri pripravi sladice, pri tem pa je opozoril, da gre lahko marsikaj narobe.
No items found.
No items found.
Blaž bo svoje goste nocoj poskusil navdušiti s predjedjo, ki nosi ime"Domač zadah", glavna jed bo "Morska pravljica", za sladico pa bo pripravil "Grešni dim", ki bo za goste vsekakor nekaj novega in tokratni gostitelj je prepričan, da je prav to njegov as iz rokava.
Naredil bo domač sladoled, kateremu bo dodal suhi led. "S suhim ledom ni zaj****cije, boste zdaj videli. Ne smeš ga dati v zaprti prostor, ker eksplodira," je pri poskusni pripravi sladice povedal Blaž in razložil, da se iz suhega ledu kadi, ker je na temperaturi okoli -80 stopinj Celzija. Kmalu zatem je opozoril na še eno nevarnost pri ravnaju s suhim ledom. "Če uporabljamo suhi led, moramo obvezno imeti odprta vrata. Odpri vrata, ker je to CO2 in lahko pride do zadušitve. Zato to delajte v spremstvu staršev ali prijateljev."
Že zdaj vam lahko zaupamo, da je Blaž uspel pripraviti sladico brez omenjenih nevarnih zapletov. Ali je z njo uspel navdušiti svoje goste, pa izveste v nocojšnji oddaji Večerja za 5.
Oddajo Večerja za 5 lahko na Planetu spremljate od ponedeljka do petka ob 20. uri. Ne zamudite!